Filed in #afellegekben #forthethrone #GOT 2019 film filmek George R. R. Martin május mooviefanatics Read&Speak Rsblog season8 sorozat Trónok Harca westeros

Merre tovább? Mi lesz veled Daenerys? – Trónok Harca

OLVASÁSI IDŐ: KB. 3 perc

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az egész világot már 5. hete tartja lázban a Trónok harca legújabb, egyben befejező 8. évada. Személy szerint nekem is az egyik kedvenc sorozatom, azonban az utóbbi időkben olyan dolgok történtek, melyek felett már nem lehet csak úgy egyszerűen szemet hunyni.

Nagyon sokat hallottuk érettségi előtt, hogy a finishben vagyunk és tanuljunk. A Trónok harca is a finishbe érkezett, sajnos már csak egy része maradt hátra. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem ettől az évadtól voltak a legnagyobb elvárásaim. Úgy gondolom, hogy lehetnek/lehettek is elvárásaim, hiszen eddig 7 olyan évadot tudhat maga mögött a sorozat, melyek sorra nézettségi rekordokat döntöttek, rangos díjakat zsebeltek be, valamint magas színvonalúak. Ezért nem értem azt, hogy mi a fene történt most és azt sem, hogy a készítők mit érezhettek, mikor megalkották ezt az évadot. A bejegyzés témája az 5. rész,  innentől kezdve spoiler veszélyes a tartalom!

A 4.rész tragikus végét követően nem tudtam, hogy mire számíthatok majd az 5. részben. Azt kijelenthetem, hogy sokkal több főszereplőt vesztettünk el most, mint a nagy csatában. (Bár ezen miért meglepődni? Ez pontosan az a sorozat, ahol bármi bármikor megtörténhet/bekövetkezhet.) Ami ehhez képest egy kis „bemelegítés” volt.  Vegyük sorra, hogy mik történtek:

  • Daenerys egyre jobban magába fordul, egészen Havas Jon megérkezéséig, aki szakít vele, azonban esküjét nem szegi meg.
  • Sor kerül Varys kivégzésére is, akit barátja Tyrion mártott be. Erre a kivégzésre valahol számítani lehetett, hiszen Varys már az előző részben is hajlamot mutatott az árulásra.
  • Kiderül, hogy Jaime-t elfogták a makulátlanok, akit Tyrion szabadít ki és arra kéri, hogy vegye rá Cersei-t, hogy adja meg magát.
  • Cersei erre nem hajlandó, nem mintha Jaime eljutott volna hozzá, de a legvégsőkig a Vörös toronyba zárkózva szemléli az eseményeket.
  • Dany felégeti a vasflottát, a meglepetés ereje vele volt és egymaga döntő csapást mér az egész városra.
  • Sor került a Clegane tesók harcára is.
  • Nem meglepő módon a városban megszólalnak a harangok, és amikor már azt hinnénk, hogy itt a vége fuss el véle, na akkor jön a csavar.
  • A láncok leverőjéből ártatlanok elégetője lett. Úgy néz ki, hogy Dany-t is utolérte a Targaryeneket sújtó elmebaj és beteges ragaszkodás a hatalomhoz. Jaime és Cersei sorsa is beteljesedett.

Mindenképpen ajánlom, hogy megnézd ezt a részt, hiszen a történtek ellenére az évad egyik legeseménydúsabb része volt. Egy rég várt csata zárult most le, melynek nem tudni, hogy milyen következményei lesznek. Több helyen is olvastam, hogy akár Daenerysből lehet az a személy, akit idővel meg kellesz állítani. Szerintem valami ilyesmi fog megtörténni a következő részben. Legalábbis az előzetesből ítélve eléggé gyászos hangulatra számíthatunk.

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ