Filed in #afellegekben 1.rész 2.rész 2020 3.rész ajánló AMC Fear The Walking Dead FearTWD mooviefanatics Október Read&Speak Rsblog sorozat vélemény

Fear The Walking Dead-6.évad

OLVASÁSI IDŐ: KB. 4 perc

Sziasztok! A mai bejegyzésben az egyik kedvenc sorozatomról, a Fear The Walking Dead legújabb, azaz a 6. évadjáról hoztam el a véleményemet. Már az elején szeretném leszögezni, hogy én nem vagyok egy nagy Walking Dead rajongó, sőt még egy részt sem láttam belőle. Pontosan ezért nem is volt semmiféle elvárásom a spin-off-jával szemben sem.

Nyáron a hétfő éjszakáim nagy részét Fear The Walking Dead maratonnal töltöttem az AMC műsorán. Ekkor találkoztam legelőször a sorozattal, amely természetesen teljesen magával ragadott. A legelején nem is sejtettem, hogy mit nézek, csak az intro után jöttem rá. Ezután hamar eldöntöttem, hogy ha már leadják egyben  az évadokat reklám nélkül, akkor miért ne nézzem.? Ez részemről egy nagyon jó döntésnek bizonyult. Nem szeretnék most külön kitérni az előző 5 évadra, mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg őket és csak utána kezdjen bele a hatodikba.

Nyár közepe óta vártam ezt az évadot, az előzetesét elég sokszor végig pörgettem már a YouTube-on és teljesen felcsigázott. Magyarországon október 12-én került képernyőre az első része, aminek én rendkívül örültem, hiszen már elég régóta vártam rá. Az igazat megvallva, az előzetes alapján volt bennem egy kis ijedtség afelől, hogy Morgan is át fog változni, de szerencsére ez nem következett be. Az első részben leginkább az ő életútját, személyiségfejlődését követhettük végig és úgy gondolom, hogy még nagyon sok meglepetést tartogat számunkra az évad során. Bámulatos volt látni az átalakulását, én mindig is hiányoltam ezt az énjét, amely most újra elkezdett felszínre törni belőle. Számomra az első rész vége volt a legizgalmasabb, ugyanis ekkor egy nyílt hadüzenet szemtanúja lehettünk Virginia felé, és valljuk be nagyon jó volt látni az arcáról lehervadó mosolyt, amikor felnyitotta a „szeretet” csomagját. Igazából ez a nő teljesen kiakaszt és nem tudom, hogy ki a magyar hangja, de szegény még elviselhetetlenebbé teszi, hiszen ez a hang egyáltalán nem illik egy vezetőhöz, akármennyire is próbálkozik hozni a karaktert. Egyébként róla eddig nem sok mindent tudtunk meg. (Virginia a következő epizódban kapott nagyobb szerepet, viszont, hogy a kíváncsiságotokat felkeltsem nem fogok mindent elárulni.)

A második részben Virginian kívül végre a régi csapat egy újabb részével találkoztunk (Alicia, Strand, Daniel, Charlie) Ők megint egy igen izgalmas helyzetbe keveredtek és egy nagyon eseménydús zombi-élők harcot is láthattunk nekik köszönhetően. Úgy gondolom, hogy aki jól ismeri a sorozatot, annak Daniel látványa igazán sokkoló lehetett, de viszont aki végig nézte, azt nem érhette olyan nagy meglepetés. Megvallom egy kicsit sejtettem, hogy ez az egész csak látszat, ám volt olyan is, amikor elhittem azt, amit láttam. Már az első résznél is azt éreztem, hogy a sorozat, bár lassan, de kezd visszatalálni önmagához. Ezt az érzésemet a második epizód csak még jobban megerősítette. Egyre érdekesebb, ugyanis egyre jobban benne vagyunk ebben a zombi apokalipszis utáni világban és egyre nagyobb személyiségváltozásoknak lehetünk a tanúi is. Persze van, aki semmit sem változott, Victor az Victor. Lassan tényleg az az érzésem vele kapcsolatosan, hogy a saját anyját eladná egy kis hatalomért.

Nekem a harmadik rész tetszett eddig a legjobban mind közül, sőt talán a legmeghatóbb is ez volt egészen mostanáig. Ebben az epizódban két nagy kedvencem szemszögéből folytatódott a történet. (Al és Dwight) Ők szintén egy nagyon érdekes szituációba keveredtek, amelyet a  rájuk jellemző találékonysággal, ügyességgel oldottak meg. Újabb szereplőket is megismerhettünk, bár még nem tudni, hogy állandó szereplői lesznek-e a sorozatnak vagy sem. Ez az elkövetkező részek valamelyikéből biztosan kiderül. Az utolsó jelenet volt az, amire minden Dwight-drukker várt már és tényleg nagyon megható volt.

Őszintén remélem, hogy a sorozat marad ezen az íven és még több eseménydús jelenettel ajándékoz meg minket. Szerintem a következő részből egy kicsit többet fogunk megtudni June és John, valamint Luciana életéről is. Legalábbis eddig ők még nem szerepeltek új évadban, szóval így lenne logikus.

Szerintem az intro-k nagyon egyediek, pláne, hogy most csak egy-egy karaktert emelnek ki, így egy kis spoilert is kapunk, hogy kiről fog szólni az adott rész. Ez kifejezettem tetszett már a korábbi évadoknál is. Számomra a 6. évad eddig abszolút pozitívan nyitott és felkeltette, valamint fent is tartja az érdeklődésem. Amennyiben minden jól megy, akkor végig követem majd a történet alakulását. Összességében bátran merem ajánlani mindenkinek, most már tényleg érdemes nézni a Fear The Walking Dead-et. [Minden hétfőn este 10-től az AMC műsorán!]

(Kiemelt kép: AMC)

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ