Filed in 2017 A tigris ökle Egyéb kategória Idézetek Japán július Könyv Könyvvélemény Nicole Legian Undergroundkiadó

Nicole Legian: A tigris ökle

OLVASÁSI IDŐ: KB. 3 perc

A mai nap egy újabb könyvről írhatok nektek véleményt, ami egy kicsit különleges is egyben, hisz ezt a könyvet, már régóta elszerettem volna olvasni és Nicole Legian írónőnek köszönhetően, ezt az álmom meg is valósíthattam, köszönöm szépen! ♥♥ A lehetőség számotokra is adott, később kitérek rá.

Csupa zene, csupa tánc és mozgás, pezsgő, üde ifjúság! Csupa rejtély, csupa kaland és küzdelem! A titkok súlya alatt megrogyó szerelem, mely örök barátsággá érlelődik. A barátságokból új szerelmek bontakoznak ki. Mindez a keleti harcművészetek mitikus ködébe és a hajnal fényébe burkolózik, ott ahol kelet és nyugat találkozik. „Szerelmes párok, hűséges barátok kalandjainak lehetünk részesei a krimibe ágyazott történetben. A sztori egyre összetettebb lesz, betegségek, tragédiák, gyilkosságok fűszerezik. Kartell háború, drogok, és közben egy halálig tartó versenysorozat. Akiről azt hisszük a jó oldalon áll, arról kiderül, hogy mégsem, és fordítva. Akit rossznak gondolunk, arról kiderül, hogy a jók oldalán áll. Hova vezethet ez a háború, kik lesznek a győztesek? Győztesek egyáltalán? Megéri az áldozat, amit a győzelemért hoznak? Mindez kiderül A tigris ökle című regényből!” Abigail Ergal

Amint már említettem, régóta szerettem volna elolvasni a könyvet, és nem bántam meg. Minden egyes oldalát nagyon szerettem és élveztem. Számomra egy teljesen új, érdekes és eddig ismeretlen világot, kultúrát tárt fel Nicole Legian. A történet hétköznapi emberek nem mindig hétköznapi problémáiról szól, de ezért olyan jó. Teljesen megfogott és magába szippantott. Annyi borzasztó rémképet jósoló könyv van manapság, de ez nem ilyen volt, ezért úgy gondolom, megérdemelne mindenkitől egy esélyt. A történetet a harcművészet teszi kerekké, nyilván maradtak meg nem válaszolt kérdések, de a nem várt fordulatokkal teli befejezés egy ígéretes második rész reményét veti fel. Nagyon szerettem a főszereplőket ( Brian, Cori), nagyon szerettem, hogy mindig mindenkivel történt valami, amikor már épp elfelednénk egy személyt, akkor pont történik vele valami, jelezve hogy én is itt vagyok ám. Nagyon szerettem a keleti mesterek bölcseleteit a felkészítést a versenyre és a mesterekből áradó nyugalmat és bizalmat tanítványaik felé, a nyomozást és úgy mindent. A könyv a keleti kultúra tökéletes keverése a nyugatival. Az orvoslás, a harcművészet, illetve a modernkor, hisz a szereplők munkája, na meg a celebség.  Ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy jó történetet olvasni, szereti a karatét vagy bármilyen más harcművészetet, a rendőrök munkáját, a celebek életét vagy csak szeretne egy fiatalos és szórakoztató regényt olvasni.

Amint említettem, hogy Ti is elolvashatjátok, utazókönyvként járja az országot https://moly.hu/konyvek/nicole-legian-a-tigris-okle/utazokonyvek ezen a linken tudtok jelentkezni.

A könyv olvasása közben írtam ki egy pár idézetet, ezeket megosztanám veletek.

„Legyőzni az előttünk álló nehézségeket: küzdelem.

Legyőzni a ránk rohanó ellenségeket: győzelem.

Legyőzni önmagunkat: a legnehezebb, de egyben legnemesebb emberi küldetés.”

„Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs, aki másokat legyőz, erős, aki magát legyőzi, hős.”

„- Cori kedves, engedd le a lábad, neked nem kell, hogy akkora combizmod nőjön, mint egy testépítőnek, te inkább nyújtásokat csinálj.”

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ