Filed in #Könyvmolypéntek 2017 7.rész December Read&Speak Rsblog sorozat Tippek

Könyvmolypéntek 7.-Hogyan jutok el a könyvvásárlásig?

OLVASÁSI IDŐ: KB. 2 perc

Már egy hete, hogy újra elstartolt a Könyvmolypéntek, én meg már egy ideje gondolkodom egy olyan bejegyzésen, amelyben leírom, hogyan is szoktam könyveket vásárolni. Melyek azok a szempontok, amelyek végül hozzásegítenek ahhoz, hogy egy könyv a kosaramban landoljon és megrendeljem.

Általában internetes áruházakban szoktam könyveket vásárolni, mert sokkal nagyobb a választék, mint egy kisebb városban, átláthatóbb és egyszerűbb. Gyakorlatilag ki sem kell mozdulni, csak leadom a megrendelést és legkésőbb 3 napon belül már kezemben is van a könyv.

Szempontok:

  1. Borító: Sokan mondják, hogy a borító mennyire nem számít és csak a tartalom a lényeg, de számomra igen is számít. Egy időben külön pontoztam a borítókat. Úgy gondolom, nem csak a tartalomnak kell jónak lenni, de magának a könyv borítójának is szépen kell, hogy kinézzen. Szerintem egy jó borító sok embert megfoghat. Gyakran van úgy, hogy velem is szembe jön egy könyvnek  a borítója és magával ragad. Olyan is előfordul, hogy egyáltalán nem fog meg, ilyenkor általában tovább keresgélek.
  2. Fülszöveg/hátlap: A borító után mindig fordítok és a könyv hátuljára vándorol tekintetem! Ilyenkor elolvasom azt, ami rajta áll, ha megfog az amit olvasok/olvastam, akkor gyakorlatilag nyert ügyem van, ha nem akkor csalódok és tovább keresgélek.
  3. Mindig adok mások véleményére. Gyakran olvasok értékeléseket a választott könyvekről moly.hu-n vagy mások könyvekkel foglalkozó blogjain. 
  4. Próbálom követni a friss megjelenéseket, annak ellenére, hogy nem írok mindegyikről cikket, azért nagyjából képben vagyok, és amikor egy könyv megtetszik , olyankor igazából semmi sem érdekel, megveszem.
  5. Fontosnak tartom az árat, meg azt is, hogy akciós-e a könyv.? Nem mindegy, hogy egy könyvet manapság már 3500-4000Ft-körül szerzek be, vagy egy jobb kuponnal, már majdnem kettőt veszek ennyiért. 

Ezek lennének az én szempontjaim, amelyeket szinte mindig alkalmazok, kivéve amikor egy általam nagyon kedvelt szerző újabb könyvvel jelentkezik, olyankor minden szempontot félredobok és rendelek! 🙂

Köszönöm, hogy elolvastad, egy hét múlva találkozunk! 

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ