Filed in #Könyvmolypéntek 2.rész 2017 Augusztus Rsblog sorozat

Könyvmolypéntek 2.rész, avagy E-Book vs Könyv?

OLVASÁSI IDŐ: KB. 2 perc

Pontosan a mai nap már egy hete, hogy elstartolt a DaveTheReader’s Blog cikksorozatának az első része. Az első részben a kötelező olvasmányokat boncolgattam, a mai napra egy e-book vagy könyv összehasonlítást, pro-kontra érveket hoztam. Jó olvasást kívánok!

Manapság egyre elterjedtebbek az e-book formátumban vásárolható könyvek, és ezeket a formátumokat kezelő készülékek. Megvallom sokak számára valóban előnyös, kézenfekvő megoldás, hiszen ezeket a könyveket olcsóbban szerezheti be az ember és, hogy mennyit tárol magánál, csak a készüléke tárhelye szab határt. Ugyanakkor az olvasás idejének, meg pont ezek a készülékek szabnak határt. Beszéltem korábban olyan emberekkel, akik e-bookon olvasnak könyveket, nagyon megvoltak vele elégedve, az üzemelési idejükkel is, viszont én személy szerint könyvet könyvként szeretek olvasni. Olvastam, sőt a mai napig is olvasok e-book formátumú könyveket, de számomra nincs meg a varázsuk. Soha nem fognak egy könyvet helyettesíteni. Annyira meg még az árukat sem érik meg, oké, hogy olcsóbbnak kellene lenniük, mivel se nyomtatási, gyártási, raktározási, szállítási költség nem terheli őket, de ugyanakkor, ha megfigyeljük talán ezer forint jobb esetben az eltérés és szerintem egy e-book-ra ennyi pénzt kiadni luxus. Teljesen mindegy, ha már azzal, amit megspórolok, megtoldom a költekezési keretemet és megveszem könyvben.

A könyvolvasásnak varázsa van. Lapozni, lapozni, közben meg érezni azt a tipikus könyv illatot, amit valljuk be egy e-book soha nem fog tudni átadni, legyen akármilyen jó is a könyv. Könyvek ezreiből választhatunk a mai napig, míg sok könyv e-book formátumban a mai napig sem jelent meg. Személy szerint én nagyon szeretem nézegetni a könyvek borítóját, gerincét, míg egy e-bookok-nál ez a lehetőség sajnos nem adatik meg. Nem szeretnék senkit lebeszélni az e-book-ról, mert tényleg az utazások hasznos eszköze, olcsóbb is valamivel, de egy könyv is lehet az utazás eszköze és egy jó akciót kifogva az árukat is le lehet ám tornázni. Egy hét múlva találkozunk, további szép napot kívánok mindenkinek! Köszönöm, hogy elolvastátok. ♥

Ötleteket, véleményeket hagyhatsz hozzászólásban, a kapcsolat.kmk@gmail.com -os e-mail címen, vagy az oldal facebook-os oldalán!

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ