Filed in #Könyvmolypéntek 10.rész 2018 Ajándékok Egyéb kategória Január Könyv Könyvek sorozat

Könyvmolypéntek 10.- Ajándékba kapott könyvek, szeretetcsomagok, meglepetésdobozok

OLVASÁSI IDŐ: KB. 3 perc

A mai rész nem csak azért különleges, mert a cikksorozat 10. része is egyben, hanem azért is mert ez az év első bejegyzése. Erre az estére egy igen aktuális témáról fogok írni, hiszen most múlt el karácsony és az olvasóim biztos kaphattak könyvet vagy valamilyen könyves csomagot. Ebben a bejegyzésben egy eszmefuttatást olvashattok, amelyben felsorolom, hogy milyen alkalmakkor kaphatunk könyvet és miért jók ezek az alkalmak.

Elsőnek a karácsonnyal kezdeném, hiszen még nem rég hagytuk el és ilyenkor mindenki kap valamilyen ajándékot. Én idén 5 könyvet is kaptam. Ebből három könyvet a szüleimmel rendeltettem meg, kettőt meg a rokonaimtól kaptam. Igazából nem szeretem, mikor a rokonaim vesznek könyvet, mert az kétesélyes lehet, vagy fog tetszeni vagy egyáltalán nem. Szerencsére idén tetszettek, remélhetőleg még idén fogok tudni írni róluk nektek. Karácsony előtt egyébként a Könyvmolyképző Kiadó szokott szeretetcsomaggal kedveskedni az olvasóiknak. Tavaly nekem is az volt a karácsonyi ajándékom, és nagyon örültem az ajándékkönyvnek. 2017-ben sokan kaptak a fa alá Book A Sloth Club vagy Reader Suprise -os kreatív könyves meglepetésdobozt. Végre ezek a dobozok Magyarországon is kezdenek elterjedni, ráadásul hamarosan már idegen nyelvű csomagok is kaphatóak lesznek. Nagyon tetszenek a dobozok, az interneten mindig megnézem a képeket róluk és nagyon jó könyveket és ajándékokat kaphattok hozzájuk, szóval ezeket csak ajánlani tudom. Sajnos nekem még nem volt ilyen dobozom, de ami késik, az nem múlik. 

A névnapom nekem közvetlenül karácsony után van, Szilveszter előtt egy nappal, ha már így belementem, december 30-án és én már karácsonykor megkaptam a könyveim, de akinek külön esik, bizony névnapra is lehet könyvet ajándékozni a szeretteinknek. Osztálytársaim és ismerőseim is szoktak névnapjukra könyvet kapni, na meg én is.

 Versenyeken, évzáron illetve ballagáson is szoktak kapni  a kiemelkedő tanulók könyveket. Ezekkel nekem csak egy gondom van, méghozzá az, hogy túl nagyok és soha nem tudom hová tegyem őket. Továbbá mindig állatokról vagy városokról, vagy valamilyen olyan témáról szólnak, ami engem egyáltalán nem érdekel. Mindenesetre a szándék a fontos és inkább a megtiszteltetés a lényeg, hogy a suli értékeli valamivel az elért eredményed.

A szülinapomra is általában könyvet szoktam kérni vagy könyvutalványt kapok, ami az emberiség legjobb találmánya, hiszen azt a könyvet vehetem meg belőle, amelyiket csak akarom. 

Részemről ennyi lett volna a könyv ajándékozós téma. Természetesen lehet csak úgy spontán is ajándékozni és nem csak könyvet, hanem 1001 más dolgot.

További szép estét nektek! 

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ