Filed in Augusztus Egyéb kategória Könyv Könyvvélemény

R. Kelényi Angelika Az agyam eldobom Nő pánikban

OLVASÁSI IDŐ: KB. 2 perc

Sziasztok! Újabb könyvet olvastam (e-book-ként) és nagyon hasznosnak találtam, így gondoltam írok róla egy cikket! A könyv szintén magyar szerzőtől származik és ingyenesen lehetett/lehet ma éjfélig hozzájutni az Álomgyár Kiadó jóvoltából.

imageA könyv írój át – aki pánikbetegségének felbukkanása előtt nemcsak bírta a tömeget, de kereste is; kifejezetten ,,boltkóros” volt, a legsűrűbb szórakozóhelyeket kedvelte, és sosem mondott nemet a mozira, színházra – egyik percről a másikra mindettől félelem kerítette hatalmába. Ezt a naplót saját tapasztalatai alapján jegyezte le, önsajnálat nélkül, fanyar öniróniával. A pánik nemcsak a depresszióval, hanem a hipochondriával is kézen fogva jár. Kemény munka megküzdeni vele, s van, akinek sikerül, van, akinek nem. R. Kelényi Angelika úgy gondolja, meggyógyult. Ehhez azonban idő kellett, és sok-sok minden más is… ,,Ez a könyv, annak ellenére, hogy a mai napig járom a pokol eme bugyrait, megnevettetett, és reményt adott, hogy van kiút!

Vélemény:
Amint már fentebb említettem, a könyvet az Álomgyár Kiadó jóvoltából ma éjfélig (vasárnap) ingyenesen be lehet szerezni e-book formátumban. Kaptam is az alkalmon és letöltöttem. Viszonylag rövidke olvasmány volt, de annál hasznosabb, lényegre törőbb és őszintébb. Pár óra alatt végigolvastam, mivel nem tudtam letenni. A könyvet, inkább egy naplónak nevezném, mivel az is, napról napra vezetve. A napló a pánikbetegségről szól, ami manapság egyre több embert érint valamilyen formában. Mindenki átélte már legalább egyszer – vannak, akiknél jobban jelentkeznek a tünetek, amíg vannak, akik betudják egy szimpla rosszullétnek, mint derült ki a könyvből. Ez az olvasmány közelebb visz minket a betegséghez és megtapasztalhatjuk általa, hogy milyenek egy pánikbeteg ember mindennapjai. Ugyanakkor fontos, hogy nem szabad rájuk másként, betegként tekinteni. Nem lesznek attól rosszabbak, hogy félelmeik vannak valamitől. Ez egy gyógyítható betegség és az ember családi, baráti támogatással és szeretettel is le tudja küzdeni.

Értékelés:

  • Borító: Nagyon találó és illik a könyvhöz. 5/5
  • Fülszöveg: Egy nagyon jó ajánló, lényegre törően foglalja össze a könyv tartalmát. 5/5
  • Tartalom: 5/5
  • Főszereplő(k): 5/5
  • Mellékszereplő(k): 5/5
  • Helyszínek: 5/5

Összegzés: 30/30= 100% csak ajánlani tudom

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ