Filed in 1.rész 2018 Ég veled Egyéb kategória Iskolák versenye Könyv Könyvvélemény L&L Kiadó Leiner Laura Március Trilógia

Leiner Laura: Ég veled

OLVASÁSI IDŐ: KB. 3 perc

Nagyon régóta vártam már ezt a napot! Hosszú idő után, újra könyv véleményt olvashattok tőlem, méghozzá Leiner Laura legújabb regényéről.

Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják.
Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá.
Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyére.

Az Ég Veled az Iskolák versenye trilógia első része.

Vélemény:

Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy Leiner Laura új könyvet írt, méghozzá egy trilógia első részét. Szívesen olvasom a regényeit, mivel tudom, hogy benne sosem fogok csalódni. Eddig még csak a Bábel-t olvastam tőle, de igyekszem majd behozni a lemaradásomat. Az Ég veled hamar a kedvenceim sorába lépett. Már a könyv felénél vártam a trilógia folytatását, miután elolvastam még jobban várom.

Első szempillantásra nem tudtam, hogy a borítót és a címet mire véljem. Most már látom, hogy a színek jelzik, hogy egy komolyabb hangvételű könyvről van szó és a cím szerintem egy hosszú folyamat része lesz.

A szereplőkkel nagyon könnyen lehet azonosulni. Hihetetlenül jók a karakterábrázolások, szinte minden szereplőt el tudtam képzelni és a történet a szemem előtt játszódott. Mostanra valamilyen formában mindenkit megkedveltem és velük együtt izgulok, hogy ki fog bent maradni a versenyben és ki fog kiesni. A könyv vége felé azt vetem észre, hogy én is egyre jobban bent akarok maradni ebben a versenyben. Ritkán fordul elő velem, hogy egy könyvbe ennyire belemerülök és beleélem magam, viszont pontosan ez történt.  Együtt örültem és szomorkodtam Hannával, a csapat tagjaival és a versenyzőkkel. A történet nem lenne kerek Titanilla tanárnő, Bernadett, Zsombi, Lóri és Kornél nélkül. A tanárnő rengeteg mosolyt csalt az arcomra.

A helyszín számomra nem volt ismeretlen, sőt kifejezettem örültem is neki, hogy ott játszódik, mivel valóban csodálatos hely és szép emlékek kötnek hozzá. Mostantól még szebbek lettek ezek az emlékek. A további helyszínek szintén jók, kíváncsi leszek arra, hogy milyen további helyszínek kerülnek majd még be a sorozata. Kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy valódi helyszíneken játszódik a könyv.

A könyv letehetetlen, a történet zseniálisan egyedi és izgalmas. A verseny feladatai érdekesek, ötletesek és kreatívak. Egyébként a könyv elolvasása után én is rákerestem az Iskolák Országos Versenyére, de sajnos nem volt találat. Csak ajánlani tudom, boldog pillanatokat fog nektek szerezni! A folytatását már tűkön ülve várom, remélem hamarosan hallunk róla.

Köszönöm, hogy elolvastad!

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ