Filed in #afellegekben #Blogmas 1.rész 2018 Advent Blogmas Christmas Dalok December Karácsony Rsblog sorozat Vasárnap xmas Zenék

#Blogmas: Are you waiting for Christmas ? – én már nagyon

OLVASÁSI IDŐ: KB. 2 perc

A mai nap már a második adventi gyertya meggyújtására készülődünk, így úgy döntöttem, hogy a blogon egy kis karácsonyi hangulatot próbálok teremteni. Jó szórakozást!

Sokakat még nemrég látogatott meg a Mikulás, s egyeseket meg engem, viszont a Krampusz. Tegnap dolgoztam. Diákmunkás kasszás vagyok egy hiperszupermarket-ben. Két nappal mikulás után az áruházba tegnap jutottak el, s lepték meg a vásárlókat, meg minket. Ez egy kedves kis gesztus volt, viszont személy szerint nekem karácsony a kedvenc ünnepem. Ilyenkor összegyűlik az egész család (apraja,nagyja), s együtt ünnepel. Ilyenkor az emberek megpróbálják félretenni az év során felgyülemlett problémákat, nézeteltéréseket és élvezik a közösen eltöltött időt. A távolabb élő családtagok is hazalátogatnak, ha azt a  természeti viszonyok lehetővé teszik. Na meg persze a családtagok, barátok, ismerősök megajándékozzák egymást és finomakat esznek. Azonban azt is kijelenthetjük, hogy nálunk nincs karácsony Kevin nélkül. 😀 Viszont ami nekem a legjobban tetszik benne, az a díszítés. Már advent első vasárnapján kidekorálják a házakat és azok szebbnél szebb fényárban úsznak. Ilyenkor szeretek este az utcákon járkálni és meglesni, hogy melyik ház milyen öltözéket kapott. Aztán a karácsonyfa kiválasztása majd felöltöztetése is kellemes családi program. A #Blogmas első részben karácsonyi dalgyűjteményt hoztam. December 24-ig, minden vasárnap 17:00-tól olvashatjátok az újabb részeket.

Szerintem a karácsonyi hangulatot legfőképpen a megfelelő zenékkel lehet megteremteni. A karácsony minden évben újabb szerzőket ihlet meg, így sorra készülnek az újabb karácsonyi dalok, azonban a régi klasszikusok örök érvényűek. Jó hangolódást kívánok mindenkinek!

Dean Martin – Let it Snow!

Sia – Santa’s Coming For Us

Train – Shake up Christmas

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Wham! – Last Christmas

Zséda – A szürke patás

Ariana Grande – Santa Tell Me

Band Aid 30 – Do They Know It’s Christmas?

Hanson – What Christmas Means To Me

Darlene Love – All Alone on Christmas

Ez az én 10 kedvenc karácsonyi számom. A listát még nagyon sok karácsonyi számmal lehetne bővíteni. Akinek van saját listája, nyugodtan megoszthatja.

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ