Filed in #afellegekben 2021 AMC Fear The Walking Dead FearTWD június mooviefanatics Read&Speak Rsblog sorozat vélemény

Sorozatvélemény – Fear The Walking Dead 6. évad

OLVASÁSI IDŐ: KB. 3 perc

Sziasztok! Tegnap Magyarországon is hivatalosan véget ért a Fear The Walking Dead 6. évada, amelynek az első feléről már olvashatjátok a véleményemet a blogon. A mai bejegyzésben viszont az évad második fele kerül górcső alá.

Már többször is említettem, hogy mennyire vártam ennek az évadnak folytatását, mivel úgy gondolom, hogy az első hét epizód igazán magasra tette a mércét. Bátran kimerem jelenteni, hogy hosszú idő után az alkotóknak egy igazán eseménydús évadot sikerült összehozniuk. 

Ugyanakkor pont emiatt féltem is egy kicsit, hogy ilyen hosszú kihagyás után milyen lesz a visszatérés. Nos, abszolút nem csalódtam. A sorozat tényleg visszatalált önmagához, hiszen pörgős, eseménydús, fordulatokkal teli epizódokat láthattunk. Az utolsó három résznél olyan gyorsan elrepült az a kb. 45 perc, hogy csak néztem nagyokat.  A 8. rész ott folytatódott, ahol a 7. epizód befejeződött. Én csak egy dolgot nem értettem, hogy miért kellett ezt John-nal elkövetniük. Tényleg az egyik legszimpatikusabb karakter volt, nagyon sajnáltam. Viszont ezt leszámítva tetszett, hogy továbbra is maradtak a már jól megszokott irányvonalon, vagyis az egyes részeket egy karakter köré fűzték fel. Véleményem szerint ez egy bravúros húzás volt az alkotók részéről, hiszen ezáltal több háttér információt tudtunk meg a szereplőkről. Sőt, újabb szereplők is csatlakoztak ezen „átlagos” hétköznapokhoz. Teddy személyében egy új fő gonoszunk is lett. Az ő szerepe azért is érdekes, mivel nyilvánvalóvá vált, hogy már nem csak a holtak jelentik a legnagyobb veszélyt a még életben lévőkre, hanem Teddy és a szektája. Illetve még John édesapja is teljesen új karakterként érkezett a FearTWD univerzumába. Kezdetben egy kicsit ellenszenvesnek tartottam, de mára egészen megkedveltem.

Ahogy ezidáig mindig, most is szükségesnek érzem megemlíteni, hogy voltak pozitív és negatív csalódások is az évad során. A kedvenc karaktereim mostanáig Morgan, Alycia, Al és Lucy voltak. Na most ez a kvartett kiszélesedett June tagságával. Elképesztő az, amit a személyiségével műveltek, valami hihetetlen változáson ment keresztül. Egészen mostanáig nem tulajdonítottam neki akkora jelentőséget, de ebben az évadban kifejezetten jót tett neki, hogy előtérbe helyezték. Egy teljesen új oldalát ismerhettük meg, remélem, hogy a személyiségét ezen a szálon viszik tovább. Viktor és Dakota volt számomra a két legnagyobb csalódás. Csak remélni tudom, hogy végre az összes Virginia szál lezárásra kerül és többé nem hallunk felőle.

Őszinte leszek, nem szeretnék egy regényt írni, hiszen egy szó, mint száz ez az évad nagyon betalált!! A lezárás nagyon sok lehetőséget hordoz magában. Bízom benne, hogy a csapat egyszer újra egyesül és abban is, hogy Alycia-t nem fogják kiírni a sorozatból. Egyetlen nagy bánatom maradt. Annyira, de annyira reméltem, hogy Madison visszatér és volt egy olyan rész, aminek a címéből nagyon sokan erre következtettünk. Jó, persze túlságosan egyértelmű lett volna. Mindezek ellenére én továbbra is bízom benne, hogy még egyszer újra feltűnik a sorozatban. Fogalmam sincs, hogy mikor érkezik a 7. évad, de az biztos, hogy lesz. Én kíváncsian várom, ha megtudok valamit természetesen megosztom Veletek!

Köszönöm, hogy elolvastad!

Kiemelt kép: AMC-Facebook

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ