Filed in Egyéb kategória Könyv Könyvvélemény Rsblog Silber

Kerstin Gier: Silber – Az álmok első könyve (Silber 1.)

OLVASÁSI IDŐ: KB. 3 perc

Örömmel jelenthetem be, hogy ez a pillanat is elérkezett és itt az első könyves cikk. Első könyvnek Kerstin Gier: Silber – Az álmok első könyve (Silber 1.)- t választottam.

Kerstin Gier bestseller-szerző az álmok titokzatos birodalmába csábít minket.Titokzatos ajtók gyíkot mintázó ajtógombokkal, beszélő kőfigurák és egy megvadult dadus, kezében egy bárddal… Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három legjobb barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.Ez vajon tényleg lehetséges? Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

Mi lenne, ha aludnál, és míg alszol, álmodnál, és mi lenne, ha álmodban a mennyországba eljutnál, s ott tépnél egy szál virágot, különös, csodás virágot, és mi lenne, ha felébredve, ott lenne épp a kezedbe? Mondd, mi lenne akkor? ( Arató Dániel és Katona Ildikó fordítása)

A könyv és az írónő máris a kedvenceim közé tartozik. Egyre jobban várom a folytatását. A könyv egyszerűen magával ragadott és nagyon nehéz volt letenni. Az alaptörténet nagyon jó és nagyon jól van végigvezetve, de még nincs befejezve. A cselekménye gyors, humoros, romantikus, fantáziadús. Sok mindent megtudtunk, de még számos titok áll előttünk. Kíváncsian várom, mi lesz a történet, a szerelmi kapcsolat és a démonidézés folytatása. Remélem a könyv befejező részére fény fog derülni arra is, hogy ki is az a Secrecy. Nagyon tetszik, amit ő csinál, és nagyon jó lenne, ha a mi iskolánkban is lenne ilyen. A jó szerepleírásnak köszönhetően mindenkit nagyon jól el lehet képzelni. Liv maga a tökély, a megjelenésben, a gondolkodásban és okos is. Könnyen lehet vele azonosulni. A könyv végére a Spencer családot is nagyon megkedveltem. A bál igazán sok izgalmat tartogatott, de szerencsére jól fejeződött be. Nagyon jó lenne, ha a valóságban is tudnánk egymás álmában járkálni. Jobban meg lehetne ismerni az embereket.

Értékelés:

  • Borító: Nagyon tetszett, egy igazi kalandra hívja az olvasót. 5/5
  • Tartalom: Nagyon tetszett – fantáziadús, érdekes, izgalmas. 5/5
  • Főszereplő (k): A tökéletes megfogalmazásnak és fordításnak köszönhetően nagyon jól el lehet őket képzelni. 5/5
  • Mellékszereplő (k): Anabel, Persephone miatt: 5/4
  • Helyszínek: London számomra mindig is kedves lesz így nem is vitás 5/5.

Összegzés:25/24= 96%

Ez az első cikk és megvallom, egy kicsit még gyakorolnom kell, de majd idővel belejövök.

ˇˇKÖNYVES IDÉZETEKˇˇ